ADS ADS ADS

Padelracket

Att välja rätt padelracket kan vara svårt då det finns en hel del olika typer av racket att välja mellan, beroende på hur du gillar att spela eller vilken fas i padelkarriären du är i. Balans, form, material och vikt spelar stor roll när du väljer racket.

padel tennis ad

Vad består ett padelrack av?

Ett padelrack består av en kärna, ram och ytskikt. Alla olika delar har varierande material som kan påverka ditt spel. Oftast är padelracken 33 mm eller 38 mm tjocka, där de flesta juniorracken är 33 mm.

Padelrackets kärna

Det absolut materialet i ett padelrackets kärna är EVA. Detta material är väldigt flexibelt och tåligt vilket i sin tur leder till att du får mer power i dina slag.
Det finns även ett slags foam-material som kan användas i vissa rack, men är mycket mjukare än EVA och inte heller lika vanligt numera.

Ramen i padelrack

Ett padelrack har en ram som är till för att skydda kärna och ytskikt. Materialet i ramen kan variera, men ofta används karbon eller plast. Syftet med ramen är att ge ditt rack längre livslängd. Ju mer solid ram ditt rack har, desto längre kommer du att kunna spela med det.

Ytskikt

Om du spelar rätt så kommer ytskiktet att ha mest kontakt med padelbollarna. Du kan antingen ha ett lite mjukare eller hårdare ytskikt, beroende på hur du gillar att spela. Med ett mjukt ytskikt blir det mer fart på slaget men du tappar å andra sidan en del kontroll som du får med det hårda ytskiktet.

Det kan också skilja i pris beroende på vad du föredrar för ytskikt. De lite enklare modellernas ytskikt innehåller ofta glasfiber kontra de lite dyrare som innehåller karbon-fiber. Vill du välja ett riktigt exklusivt rack så ska du kika efter ytskikt som innehåller grafen; det är ett väldigt, väldigt starkt material som är sällsynt i racken idag, men blir allt mer vanligt.

Ytskiktet är oftast blankt, matt eller till och med liknande sandpapper. Det finns inget som säger att den ena varianten är bättre än den andra, men de flesta har en personlig preferens när det kommer till utförandet. Prova gärna några padelmatcher själv med olika typer för att sedan välja den som passar dig bäst.

 

padel tennis ad